Byrds, The

Byrds - jedna z nejdůležitějších kapel amerického rocku šedesátých let. Vznikla v Kalifornii v r. 1964.
V r. 1965 ohromují první albem, na kterém skladby Boba Dylana zaranžovali do sofrockové podoby s využitím výtečných vokálních partů a zvonivých kytar.
Ústřední osobností kapely byl Roger McGuinn, obdivovatel Beatles a zaměstnanec soukromého rádia, který měl za úkol reagovat na beatlesovskou vlnu skládáním podobných skladeb. Roger McGuinn hrál na elektrickou dvanáctistrunnou kytaru Rickenbacker a stal se inspiračním zdrojem i pro George Harrisona, který v duchu Byrds napsal i skladby IF I NEEDED SOMEONE pro album Rubber Soul. McGuinnova kytarová technika vycházela z principu banjového mlýnku. On ovšem dokázel rychlými... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Byrds, 1965 Byrds, The - Mr. Tambourine Man
hodnocení/rating Byrds, The - Mr. Tambourine Man
1/3
recenze/hodnocení
Byrds, 1965 Byrds, The - Turn! Turn! Turn!
hodnocení/rating Byrds, The - Turn! Turn! Turn!
0/1
recenze/hodnocení
Byrds, 1966 Byrds, The - Fifth Dimension
hodnocení/rating Byrds, The - Fifth Dimension
1/4
recenze/hodnocení
Byrds, 1967 Byrds, The - Younger Than Yesterday
hodnocení/rating Byrds, The - Younger Than Yesterday
0/2
recenze/hodnocení
Byrds, 1968 Byrds, The - Notorious Byrd Brothers
hodnocení/rating Byrds, The - Notorious Byrd Brothers
1/3
recenze/hodnocení
Byrds, 1968 Byrds, The - Sweetheart of the Rodeo
hodnocení/rating Byrds, The - Sweetheart of the Rodeo
0/2
recenze/hodnocení
Byrds, 1969 Byrds, The - Dr. Byrds & Mr. Hyde
hodnocení/rating Byrds, The - Dr. Byrds & Mr. Hyde
0/0
recenze/hodnocení
Byrds, 1969 Byrds, The - Ballad of Easy Rider
hodnocení/rating Byrds, The - Ballad of Easy Rider
0/0
recenze/hodnocení
Byrds, 1970 Byrds, The - Untitled
hodnocení/rating Byrds, The - Untitled
0/0
recenze/hodnocení
Byrds, 1971 Byrds, The - Byrdmaniax
hodnocení/rating Byrds, The - Byrdmaniax
0/0
recenze/hodnocení
Byrds, 1971 Byrds, The - Farther Along
hodnocení/rating Byrds, The - Farther Along
0/0
recenze/hodnocení
Byrds, 1973 Byrds, The - Byrds
hodnocení/rating Byrds, The - Byrds
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000