Butterfield Blues Band

Zakladatelem této skupiny byl Paul Butterfield (1942) narozený v Chicagu v důležitém centru americké bluesové hudby. Butterfield je považován za virtuozního hráče na foukací harmoniku a jednoho z předních bluesmanů americké scény. Začínal v r. 1963. Skupina Butterfield Blues Band na sebe upozornil už prvním eponymním albem, ale za jedno z nejvýznamnějších v kariéře Paula Butterfielda ve vnímáno druhé album East-West. Poprvé v historii se totiž na něm propojila dechová sekce s elektrickým bluesovým doprovodem a dala tak podnět ke vzniku dalších podobně orientovaných skupin nejen v USA, ale i v Evropě...
The Paul Butterfield Blues Band vystoupil mj také na památném megafestivalu Woodstock v r. 1969.
Paul Butterfield ovšem měnil... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Butterfield 1965 Butterfield Blues Band - The Paul Butterfield Blues Band
hodnocení/rating Butterfield Blues Band - The Paul Butterfield Blues Band
0/0
recenze/hodnocení
Butterfield 1966 Butterfield Blues Band - East-West
hodnocení/rating Butterfield Blues Band - East-West
1/1
recenze/hodnocení
Butterfield 1967 Butterfield Blues Band - The Ressurection of Pigboy Crabshaw
hodnocení/rating Butterfield Blues Band - The Ressurection of Pigboy Crabshaw
1/1
recenze/hodnocení
Butterfield 1968 Butterfield Blues Band - In My Own Dream
hodnocení/rating Butterfield Blues Band - In My Own Dream
1/1
recenze/hodnocení
Butterfield 1969 Butterfield Blues Band - Keep on Moving
hodnocení/rating Butterfield Blues Band - Keep on Moving
0/0
recenze/hodnocení
Butterfield 1971 Butterfield Blues Band - Sometimes I Just Feel Like Smilin'
hodnocení/rating Butterfield Blues Band - Sometimes I Just Feel Like Smilin'
0/0
recenze/hodnocení
Butterfield 1973 Butterfield Blues Band - It All Comes Back
hodnocení/rating Butterfield Blues Band - It All Comes Back
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio

Facebook

Reklama


copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000