Budjana, Dewa

Dewa Budjana (nar. 1963) je gitarista a skladateľ z Indonézie. S gitarou začal ako 11-ročný a počas ďalších rokov ho ovplyvňovali také kapely a osobnosti ako Mahavishnu Orchestra, Yes, Gentle Giant, ELP, Keith Jarret, Jan Garbarek, Chick Corea, Bill Frissell, Jeff Beck, Pat Metheny a Weather Report. Vypracoval sa na jedného z najlepších gitarových hráčov v Indonézii siahajúcich prevažne do žánrov ako jazz-rock, fusion alebo aj do komerčnejšieho pop-rocku.

Jeho prvou kapelou bola začiatkom 80-tých rokov Squirrel a už tam sa začal prejavovať ako skladateľ. Repertoár tvorili práve jeho inštrumentálne skladby a na lokálnej úrovni si získali celkom priaznivé ohlasy, ktoré vyvrcholili v roku 1984 cenou Light Music Contest za skladbu Nusa... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Budjana, 2005 Budjana, Dewa - Home
hodnocení/rating Budjana, Dewa - Home
0/0
recenze/hodnocení
Budjana, 2011 Budjana, Dewa - Dawai In Paradise
hodnocení/rating Budjana, Dewa - Dawai In Paradise
0/0
recenze/hodnocení
Budjana, 2013 Budjana, Dewa - Joged Kahyangan
hodnocení/rating Budjana, Dewa - Joged Kahyangan
0/0
recenze/hodnocení
Budjana, 2014 Budjana, Dewa - Surya Namaskar (with Jimmy Johnson & Vinnie Colaiuta)
hodnocení/rating Budjana, Dewa - Surya Namaskar (with Jimmy Johnson & Vinnie Colaiuta)
1/1
recenze/hodnocení
Budjana, 2015 Budjana, Dewa - Hasta Karma
hodnocení/rating Budjana, Dewa - Hasta Karma
1/1
recenze/hodnocení
Budjana, 2016 Budjana, Dewa - Zentuary
hodnocení/rating Budjana, Dewa - Zentuary
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000