Budgie

Medzi velikánmi hard rocku zo začiatku 70-tych rokov si špecifické miesto zaslúži skupina z Walesu Budgie. Klasická trojka hrajúca parádny Deep Purple-Led Zeppelin-Black Sabbath mix poňatý originálne v tom, že si vystačili traja a napriek tomu ponúkli všetko najlepšie, čo sa v danom štýle ponúknuť dalo, t.j. nadupaný hard rock, akustické skladbičky, včítane ďalšieho „kastráta“ medzi spevákmi v podaní Shelleyho.
Skupina vznikla v roku 1967 v zložení Burke Shelley (bass, vocal), Tony Bourge (guitar) a Ray Phillips (drums). V tejto zostave nahrali prvé tri dosky Budgie (1971), Squawk (1972) a Never turn your back on a friend (1973). Na ďalšej doske, znamenajúcej absolútny úspech skupiny, In for the kill (1974) bubnoval Pete Boot a potom ho... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Budgie 1971 Budgie - Budgie
hodnocení/rating Budgie - Budgie
4/5
recenze/hodnocení
Budgie 1972 Budgie - Squawk
hodnocení/rating Budgie - Squawk
2/2
recenze/hodnocení
Budgie 1973 Budgie - Never turn your back on a friend
hodnocení/rating Budgie - Never turn your back on a friend
2/2
recenze/hodnocení
Budgie 1974 Budgie - In for the kill
hodnocení/rating Budgie - In for the kill
2/2
recenze/hodnocení
Budgie 1975 Budgie - Bandolier
hodnocení/rating Budgie - Bandolier
3/4
recenze/hodnocení
Budgie 1975 Budgie - Best of Budgie
hodnocení/rating Budgie - Best of Budgie
0/0
recenze/hodnocení
Budgie 1976 Budgie - If I were Brittania I'd waive the rules
hodnocení/rating Budgie - If I were Brittania I'd waive the rules
1/2
recenze/hodnocení
Budgie 1978 Budgie - Impeckable
hodnocení/rating Budgie - Impeckable
2/2
recenze/hodnocení
Budgie 1980 Budgie - If swallowed do not induce vomitting
hodnocení/rating Budgie - If swallowed do not induce vomitting
1/1
recenze/hodnocení
Budgie 1980 Budgie - Power supply
hodnocení/rating Budgie - Power supply
2/2
recenze/hodnocení
Budgie 1981 Budgie - Nightflight
hodnocení/rating Budgie - Nightflight
0/0
recenze/hodnocení
Budgie 1981 Budgie - Best of Budgie
hodnocení/rating Budgie - Best of Budgie
0/0
recenze/hodnocení
Budgie 1982 Budgie - Deliver us from evil
hodnocení/rating Budgie - Deliver us from evil
0/0
recenze/hodnocení
Budgie 1996 Budgie - An ecstasy of fumbling – the definitive anthology
hodnocení/rating Budgie - An ecstasy of fumbling – the definitive anthology
0/0
recenze/hodnocení
Budgie 1997 Budgie - The best of Budgie
hodnocení/rating Budgie - The best of Budgie
0/0
recenze/hodnocení
Budgie 1998 Budgie - We came, we saw...
hodnocení/rating Budgie - We came, we saw...
0/0
recenze/hodnocení
Budgie 1998 Budgie - Heavier than air - rarest eggs
hodnocení/rating Budgie - Heavier than air  - rarest eggs
1/1
recenze/hodnocení
Budgie 2002 Budgie - Life in San Antonio
hodnocení/rating Budgie - Life in San Antonio
0/0
recenze/hodnocení
Budgie 2004 Budgie - The last stage
hodnocení/rating Budgie - The last stage
0/0
recenze/hodnocení
Budgie 2005 Budgie - Radio sessions 1974 & 1978
hodnocení/rating Budgie - Radio sessions 1974 & 1978
1/1
recenze/hodnocení
Budgie 2006 Budgie - The BBC recordings
hodnocení/rating Budgie - The BBC recordings
0/0
recenze/hodnocení
Budgie 2006 Budgie - You're all living in Cuckooland
hodnocení/rating Budgie - You're all living in Cuckooland
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000