Bruce, Jack

Jeho jméno se stalo synonymem pro basovou kytaru. Už ve druhé polovině šedesátých let stanul v Británii na vrcholu a řadu let udával hlavní tón, díky své osobité melodické lince, výtečné technice pravé i levé ruky a třebaže nástup jazzrocku a artrocku přivedl na světovou scénu nová jména, rozhodně nezůstal nikde v ústraní.

Ano, Jack Bruce (1943) - multiinstrumentalista (pražcová baskytara, šestistrunná baskytara, bezpražcová baskytara, kontrabas, akustické kytary, klávesové nástroje, foukací harmonika, violoncello) výtečný zpěvák a skladatel...

Dodnes koncertně aktivní, kreativní hudebník, který překročil hranice rocku, jazzu, blues a world music.

Petr Gratias 05/2011

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Bruce, 1969 Bruce, Jack - Songs For A Tailor
hodnocení/rating Bruce, Jack - Songs For A Tailor
3/4
recenze/hodnocení
Bruce, 1970 Bruce, Jack - Things We Like
hodnocení/rating Bruce, Jack - Things We Like
0/0
recenze/hodnocení
Bruce, 1971 Bruce, Jack - Harmony Row
hodnocení/rating Bruce, Jack - Harmony Row
1/1
recenze/hodnocení
Bruce, 1974 Bruce, Jack - Out Of The Storm
hodnocení/rating Bruce, Jack - Out Of The Storm
0/0
recenze/hodnocení
Bruce, 1976 Bruce, Jack - How's Tricks
hodnocení/rating Bruce, Jack - How's Tricks
0/0
recenze/hodnocení
Bruce, 1980 Bruce, Jack - I've Always Wanted to Do This
hodnocení/rating Bruce, Jack - I've Always Wanted to Do This
0/0
recenze/hodnocení
Bruce, 1983 Bruce, Jack - Automatic
hodnocení/rating Bruce, Jack - Automatic
0/0
recenze/hodnocení
Bruce, 1989 Bruce, Jack - A Question Of Time
hodnocení/rating Bruce, Jack - A Question Of Time
0/0
recenze/hodnocení
Bruce, 1993 Bruce, Jack - Somethin Els
hodnocení/rating Bruce, Jack - Somethin Els
0/0
recenze/hodnocení
Bruce, 1995 Bruce, Jack - Monkjack
hodnocení/rating Bruce, Jack - Monkjack
0/0
recenze/hodnocení
Bruce, 2001 Bruce, Jack - Shadows In The Air
hodnocení/rating Bruce, Jack - Shadows In The Air
1/1
recenze/hodnocení
Bruce, 2003 Bruce, Jack - More Jack Than God
hodnocení/rating Bruce, Jack - More Jack Than God
0/0
recenze/hodnocení
Bruce, 2003 Bruce, Jack - Jet Set Jewel
hodnocení/rating Bruce, Jack - Jet Set Jewel
0/0
recenze/hodnocení
Bruce, 2008 Bruce, Jack - Seven Moons (with Robin Trower)
hodnocení/rating Bruce, Jack - Seven Moons (with Robin Trower)
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000