Breakout

Polská bluesrocková legenda byla založena 1. února 1968 v Rzeszowie. Základ tvořili hudebníci z kapely Blackout : Tadeusz Nalepa (voc, gt, harmonica), Mira Kubasinska (voc), Janusz Zielinski (bgt), Krysztof Dlutowski (keyb) a Józef Hajdasz (ds). Chtěli hrát tvrdší hudbu, než Blackout, spíše pod vlivem britského blues a tehdy populárních Petera Greena, či Johna Mayalla. Později tvořili i v duchu kapely Free. První vystoupení proběhlo ještě v únoru, v rámci pořadu Musicorama. V dubnu 1968 vystřídal u baskytary Zielinského Michal Muzolf a v červnu již koncertují v zemích Beneluxu.
Na přelomu let 1968/69 měli píseň na 1. místě polské hitparády (Gdybys kochal, hej !).
1. album "Na drugim brzegu teczy" vyšlo v roce 1969 a bylo ještě... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Breakout 1969 Breakout - Na drugim brzegu teczy
hodnocení/rating Breakout - Na drugim brzegu teczy
0/1
recenze/hodnocení
Breakout 1970 Breakout - 70a
hodnocení/rating Breakout - 70a
0/1
recenze/hodnocení
Breakout 1971 Breakout - Blues
hodnocení/rating Breakout - Blues
0/1
recenze/hodnocení
Breakout 1971 Breakout - Mira (Mira Kubasińska & Breakout)
hodnocení/rating Breakout - Mira  (Mira Kubasińska & Breakout)
0/1
recenze/hodnocení
Breakout 1972 Breakout - Karate
hodnocení/rating Breakout - Karate
0/2
recenze/hodnocení
Breakout 1973 Breakout - Ogień (Mira Kubasińska & Breakout)
hodnocení/rating Breakout - Ogień  (Mira Kubasińska & Breakout)
0/1
recenze/hodnocení
Breakout 1974 Breakout - Kamienie
hodnocení/rating Breakout - Kamienie
0/1
recenze/hodnocení
Breakout 1976 Breakout - NOL
hodnocení/rating Breakout - NOL
0/1
recenze/hodnocení
Breakout 1979 Breakout - ZOL
hodnocení/rating Breakout - ZOL
0/1
recenze/hodnocení
Breakout 1979 Breakout - Źagiel ziemi
hodnocení/rating Breakout - Źagiel ziemi
0/1
recenze/hodnocení
Breakout 2001 Breakout - Oni zaraz przyjda tu (Zlota kolekcja)
hodnocení/rating Breakout - Oni zaraz przyjda tu  (Zlota kolekcja)
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000