Brand X

V polovině sedmdesátých let zatoužil Phil Collins, bubeník a zpěvák artrockové skupiny Genesis po jiném způsobu sebevyjádření a důvodu vnitřního uměleckého přetlaku založil skupinu Brand X. Obklopil se vynikajícími - většinou studiovými a méně známými hudebníky, kteří prosluli suverénním ovládáním svých nástrojů. Fusion music pro který byl u nás vymyšlen název jazzrock, tak pojednou získal novou zajímavou hudební jednotku. Psal se rok 1975 a pro tento styl se v Británii mezi náročnějšími hudebními příznivci vytvořil prostor, který vedle Brand X vykryly během času i jiné skupiny, např. Bruford, Gong nebo Isotope. Třebaže míchali jazz s rockem, jejich pojetí bylo jiné než třeba skupin Soft Machine, Nucleus nebo... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Brand 1976 Brand X - Unorthodox Behaviour
hodnocení/rating Brand X - Unorthodox Behaviour
3/5
recenze/hodnocení
Brand 1977 Brand X - Morrocan Roll
hodnocení/rating Brand X - Morrocan Roll
3/3
recenze/hodnocení
Brand 1977 Brand X - Livestock
hodnocení/rating Brand X - Livestock
0/0
recenze/hodnocení
Brand 1978 Brand X - Masques
hodnocení/rating Brand X - Masques
0/1
recenze/hodnocení
Brand 1979 Brand X - Product
hodnocení/rating Brand X - Product
0/1
recenze/hodnocení
Brand 1980 Brand X - Do They Hurt?
hodnocení/rating Brand X - Do They Hurt?
0/0
recenze/hodnocení
Brand 1982 Brand X - Is There Anything About?
hodnocení/rating Brand X - Is There Anything About?
0/0
recenze/hodnocení
Brand 1992 Brand X - X-Communication
hodnocení/rating Brand X - X-Communication
0/0
recenze/hodnocení
Brand 1997 Brand X - Manifest Destiny
hodnocení/rating Brand X - Manifest Destiny
0/0
recenze/hodnocení
Brand 1997 Brand X - Missing Period
hodnocení/rating Brand X - Missing Period
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000