Bowie, David

David Bowie se narodil v Brixtonu v Londýně, 8. ledna 1947, ve znamení Kozoroha, původním jménem David Robert Jones. Studoval střední technickou školu pro chlapce v Bromley. Zde v souboji se svým přítelem Georgem Underwoodem o dívku utrpěl zranění oka, které mu sice v nemocnici zachránili, ale zůstalo mu odlišné zbarvení, jakoby znamení jeho výjimečnosti. Davidův starší bratr Terry jej uvedl do světa kultury, hlavně jazzové hudby, výtvarného umění a literatury, kde na Davida zapůsobila beatnická tvorba Jacka Kerouaka a dalších.

Od roku 1963, tedy od svých šestnáct let, pracoval v reklamní agentuře a současně hrál v řadě kapel, například Davie Jones And The King Bees, orientovanou na rhythm and blues. V roce 1964 působil v... (celý článek)

 

Audio ukázky

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Bowie, 1967 Bowie, David - David Bowie
hodnocení/rating Bowie, David - David Bowie
2/4
recenze/hodnocení
Bowie, 1969 Bowie, David - Space Oddity
hodnocení/rating Bowie, David - Space Oddity
4/9
recenze/hodnocení
Bowie, 1971 Bowie, David - The Man who sold the World
hodnocení/rating Bowie, David - The Man who sold the World
4/6
recenze/hodnocení
Bowie, 1971 Bowie, David - Hunky Dory
hodnocení/rating Bowie, David - Hunky Dory
4/6
recenze/hodnocení
Bowie, 1972 Bowie, David - The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars
hodnocení/rating Bowie, David - The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars
8/12
recenze/hodnocení
Bowie, 1973 Bowie, David - Aladdin Sane
hodnocení/rating Bowie, David - Aladdin Sane
3/6
recenze/hodnocení
Bowie, 1973 Bowie, David - Pin-Ups
hodnocení/rating Bowie, David - Pin-Ups
3/5
recenze/hodnocení
Bowie, 1974 Bowie, David - Diamond Dogs
hodnocení/rating Bowie, David - Diamond Dogs
2/4
recenze/hodnocení
Bowie, 1974 Bowie, David - David Live at the Tower Philadelphia
hodnocení/rating Bowie, David - David Live at the Tower Philadelphia
3/3
recenze/hodnocení
Bowie, 1975 Bowie, David - Young Americans
hodnocení/rating Bowie, David - Young  Americans
3/5
recenze/hodnocení
Bowie, 1976 Bowie, David - Station to Station
hodnocení/rating Bowie, David - Station to Station
1/5
recenze/hodnocení
Bowie, 1977 Bowie, David - Low
hodnocení/rating Bowie, David - Low
1/5
recenze/hodnocení
Bowie, 1977 Bowie, David - "Heroes"
hodnocení/rating Bowie, David -
2/6
recenze/hodnocení
Bowie, 1978 Bowie, David - Stage
hodnocení/rating Bowie, David - Stage
2/2
recenze/hodnocení
Bowie, 1979 Bowie, David - Lodger
hodnocení/rating Bowie, David - Lodger
1/2
recenze/hodnocení
Bowie, 1980 Bowie, David - Scary Monsters... And Super Creeps
hodnocení/rating Bowie, David - Scary Monsters... And Super Creeps
2/6
recenze/hodnocení
Bowie, 1983 Bowie, David - Let´s Dance
hodnocení/rating Bowie, David - Let´s Dance
1/3
recenze/hodnocení
Bowie, 1984 Bowie, David - Tonight
hodnocení/rating Bowie, David - Tonight
1/3
recenze/hodnocení
Bowie, 1987 Bowie, David - Never Let Me Down
hodnocení/rating Bowie, David - Never Let Me Down
1/2
recenze/hodnocení
Bowie, 1989 Bowie, David - Tin Machine I.
hodnocení/rating Bowie, David - Tin Machine I.
1/2
recenze/hodnocení
Bowie, 1989 Bowie, David - I Dig Everything: The 1966 Pye Singles
hodnocení/rating Bowie, David - I Dig Everything: The 1966 Pye Singles
1/1
recenze/hodnocení
Bowie, 1991 Bowie, David - Tin Machine II.
hodnocení/rating Bowie, David - Tin Machine II.
2/2
recenze/hodnocení
Bowie, 1993 Bowie, David - Black Tie White Noise
hodnocení/rating Bowie, David - Black Tie White Noise
1/1
recenze/hodnocení
Bowie, 1993 Bowie, David - The Buddha Of Suburbia
hodnocení/rating Bowie, David - The Buddha Of Suburbia
2/2
recenze/hodnocení
Bowie, 1995 Bowie, David - 1. Outside
hodnocení/rating Bowie, David - 1. Outside
2/4
recenze/hodnocení
Bowie, 1997 Bowie, David - Earthling
hodnocení/rating Bowie, David - Earthling
1/4
recenze/hodnocení
Bowie, 1999 Bowie, David - Hours
hodnocení/rating Bowie, David - Hours
2/3
recenze/hodnocení
Bowie, 1999 Bowie, David - French Affair (live at Elysee Montmartre, Paris, October 14, 1999 - bootleg)
hodnocení/rating Bowie, David - French Affair (live at Elysee Montmartre, Paris, October 14, 1999 - bootleg)
1/1
recenze/hodnocení
Bowie, 2002 Bowie, David - Heathen
hodnocení/rating Bowie, David - Heathen
1/2
recenze/hodnocení
Bowie, 2002 Bowie, David - Best Of Bowie (DVD + CD)
hodnocení/rating Bowie, David - Best Of Bowie (DVD + CD)
1/1
recenze/hodnocení
Bowie, 2003 Bowie, David - Reality
hodnocení/rating Bowie, David - Reality
2/5
recenze/hodnocení
Bowie, 2003 Bowie, David - Ziggy Stardust And The Spiders From Mars The Motion Picture (DVD + CD)
hodnocení/rating Bowie, David - Ziggy Stardust And The Spiders From Mars  The Motion Picture (DVD + CD)
1/1
recenze/hodnocení
Bowie, 2013 Bowie, David - The Next Day
hodnocení/rating Bowie, David - The Next Day
1/3
recenze/hodnocení
Bowie, 2016 Bowie, David - Blackstar
hodnocení/rating Bowie, David - Blackstar
2/6
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000