Bond, Graham

Britský kultovní bluesman Graham Bond patří k největším inovátorům blues v 60. letech, bohužel se na něj vedle Alexise Kornera a Johna Mayalla zapomíná. Přitom byl v Anglii první, kdo v rhythm and blues použil varhany hammond s leslie efektem, stejně tak byl prvním hráčem používajícím mellotron, navíc si některé klávesové nástroje stavěl sám a podle něktých výpovědí hrál často pravou rukou hammondy, nohama basové pedály a levou rukou hrál na saxofon(!)

Narodil se 28.10.1937 v Romfordu v hrabství Essex. V dětsví trpěl astmatem, což časem vedlo k zájmům o východní vědy (například kharma yoga, která se zaměřuje na dýchání). V sedmi letech se začal učit na piano, později přešel na varhany a ve čtrnácti letech... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Bond, 1965 Bond, Graham - The Sound of 65 (GBO)
hodnocení/rating Bond, Graham - The Sound of 65 (GBO)
2/2
recenze/hodnocení
Bond, 1965 Bond, Graham - There's a Bond Between Us (GBO)
hodnocení/rating Bond, Graham - There's a Bond Between Us (GBO)
1/1
recenze/hodnocení
Bond, 1968 Bond, Graham - Love is the Law
hodnocení/rating Bond, Graham - Love is the Law
1/1
recenze/hodnocení
Bond, 1969 Bond, Graham - Mighty Grahame Bond
hodnocení/rating Bond, Graham - Mighty Grahame Bond
1/1
recenze/hodnocení
Bond, 1970 Bond, Graham - Solid Bond (GBO, Compilation 1963 - 1966)
hodnocení/rating Bond, Graham - Solid Bond (GBO, Compilation 1963 - 1966)
0/0
recenze/hodnocení
Bond, 1970 Bond, Graham - Holy Magick (Holy Magick)
hodnocení/rating Bond, Graham - Holy Magick (Holy Magick)
1/1
recenze/hodnocení
Bond, 1971 Bond, Graham - We Put Our Magick on You (Holy Magick)
hodnocení/rating Bond, Graham - We Put Our Magick on You (Holy Magick)
0/0
recenze/hodnocení
Bond, 1972 Bond, Graham - This is...Bond in America
hodnocení/rating Bond, Graham - This is...Bond in America
0/0
recenze/hodnocení
Bond, 1972 Bond, Graham - Two Heads are Better than One (Bond and Brown)
hodnocení/rating Bond, Graham - Two Heads are Better than One (Bond and Brown)
0/0
recenze/hodnocení
Bond, 2004 Bond, Graham - Singles and Rarities, Vol. 1 (GBO)
hodnocení/rating Bond, Graham - Singles and Rarities, Vol. 1 (GBO)
0/0
recenze/hodnocení
Bond, 2004 Bond, Graham - Singles and Rarities, Vol. 2 (GBO)
hodnocení/rating Bond, Graham - Singles and Rarities, Vol. 2 (GBO)
0/0
recenze/hodnocení
Bond, 2004 Bond, Graham - Singles and Rarities, Vol. 3 (1966 - 1971)
hodnocení/rating Bond, Graham - Singles and Rarities, Vol. 3 (1966 - 1971)
0/0
recenze/hodnocení
Bond, 2007 Bond, Graham - I Met the Blues at Klook's Kleek (GBO)
hodnocení/rating Bond, Graham - I Met the Blues at Klook's Kleek (GBO)
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000