Blue Öyster Cult

Předchůdcem Blue Öyster Cultu byla kapela Soft White Underbelly, kterou v roce 1967 na státní univerzitě v New Yorku založili kytarista Donald "Buck Dharma" Roeser, bubeník Albert Bouchard, hráč na klávesy Allen Lanier, zpěvák Les Braunstein a baskytarista Andrew Winters. Členové SWU se několik let snažili o vydání studiového alba, podařilo se jim to však až v roce 1972 pod hlavičkou BÖC.

Eponymní debut, který vyšel v lednu roku 1972, se velice dobře prodával. Kapele se jej dařilo propagovat na úspěšném koncertním turné, během kterého předskakovala takovým hvězdným seskupením, jakými v té době byli například Byrds či Mahavishnu Orchestra. Pochvaly ze strany hudebních kritiků i rockových fanoušků se dočkala i... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Blue 1972 Blue Öyster Cult - Blue Öyster Cult
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Blue Öyster Cult
0/2
recenze/hodnocení
Blue 1973 Blue Öyster Cult - Tyranny And Mutation
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Tyranny And Mutation
0/2
recenze/hodnocení
Blue 1974 Blue Öyster Cult - Secret Treaties
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Secret Treaties
2/4
recenze/hodnocení
Blue 1975 Blue Öyster Cult - On Your Feet Or On Your Knees [2LP, live]
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - On Your Feet Or On Your Knees [2LP, live]
0/1
recenze/hodnocení
Blue 1976 Blue Öyster Cult - Agents Of Fortune
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Agents Of Fortune
2/3
recenze/hodnocení
Blue 1977 Blue Öyster Cult - Spectres
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Spectres
1/2
recenze/hodnocení
Blue 1978 Blue Öyster Cult - Some Enchanted Evening [live]
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Some Enchanted Evening [live]
0/0
recenze/hodnocení
Blue 1979 Blue Öyster Cult - Mirrors
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Mirrors
0/0
recenze/hodnocení
Blue 1980 Blue Öyster Cult - Cultosaurus Erectus
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Cultosaurus Erectus
0/0
recenze/hodnocení
Blue 1981 Blue Öyster Cult - Fire Of Unknown Origin
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Fire Of Unknown Origin
1/1
recenze/hodnocení
Blue 1982 Blue Öyster Cult - Extra Terrestrial Live [2LP, live]
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Extra Terrestrial Live [2LP, live]
1/2
recenze/hodnocení
Blue 1983 Blue Öyster Cult - The Revolution By Night
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - The Revolution By Night
0/0
recenze/hodnocení
Blue 1985 Blue Öyster Cult - Club Ninja
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Club Ninja
1/1
recenze/hodnocení
Blue 1988 Blue Öyster Cult - Imaginos
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Imaginos
0/0
recenze/hodnocení
Blue 1992 Blue Öyster Cult - Bad Channels (soundtrack)
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Bad Channels (soundtrack)
0/0
recenze/hodnocení
Blue 1995 Blue Öyster Cult - Workshop of the Telescopes [kompilácia 1972 - 1985]
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Workshop of the Telescopes [kompilácia 1972 - 1985]
1/1
recenze/hodnocení
Blue 1998 Blue Öyster Cult - Heaven Forbid
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Heaven Forbid
1/1
recenze/hodnocení
Blue 2000 Blue Öyster Cult - Don't Fear The Reaper: The Best of Blue Öyster Cult [kompilace 1971 - 1983]
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Don't Fear The Reaper: The Best of Blue Öyster Cult [kompilace 1971 - 1983]
0/0
recenze/hodnocení
2001 Blue Öyster Cult - Curse Of The Hidden Mirror
hodnocení/rating Blue Öyster Cult - Curse Of The Hidden Mirror
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000