Blue Cheer

V rockové hudbě se najde celá řada skupin, které byly v určitou dobu označovány jako nejhlasitější skupina všech dob. The Who, Led Zeppelin, Deep Purple a mnoho dalších. Jenomže opomíjeným a vysmívaným Blue Cheer toto označení právem náleží, jelikož právě hlasitost hrála v jejich projevu klíčovou roli. Na rozdíl od jiných to nebyli žádní virtuózové, naopak – dalo by se říct průměrní bluesoví hráči, kteří nedostatek invence schovávali za ohlušující kravál. Stačí si poslechnout jejich jediný singlový hit, předělávku klasického blues Eddieho Corchana Summertime blues, vydaného v roce 1968. Singl se umístil na čtrnáctém místě hitparády a kapelu nastartoval na další tři roky, během nichž vydala šest desek. Jejich... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Blue 1968 Blue Cheer - Vincebus Eruptum
hodnocení/rating Blue Cheer - Vincebus Eruptum
2/6
recenze/hodnocení
Blue 1968 Blue Cheer - Outsideinside
hodnocení/rating Blue Cheer - Outsideinside
2/4
recenze/hodnocení
Blue 1969 Blue Cheer - New! Improved!
hodnocení/rating Blue Cheer - New! Improved!
1/2
recenze/hodnocení
Blue 1969 Blue Cheer - Blue Cheer
hodnocení/rating Blue Cheer - Blue Cheer
1/2
recenze/hodnocení
Blue 1970 Blue Cheer - The Original Human Being
hodnocení/rating Blue Cheer - The Original Human Being
0/1
recenze/hodnocení
Blue 1971 Blue Cheer - Oh! Pleasant Hope
hodnocení/rating Blue Cheer - Oh! Pleasant Hope
0/0
recenze/hodnocení
Blue 1985 Blue Cheer - The Beast...is Back
hodnocení/rating Blue Cheer - The Beast...is Back
0/0
recenze/hodnocení
Blue 1989 Blue Cheer - Blitzkrieg Over Nüremberg (Live)
hodnocení/rating Blue Cheer - Blitzkrieg Over Nüremberg (Live)
0/0
recenze/hodnocení
Blue 1990 Blue Cheer - Highlights And Lowlives
hodnocení/rating Blue Cheer - Highlights And Lowlives
0/0
recenze/hodnocení
Blue 1992 Blue Cheer - Dining With The Sharks
hodnocení/rating Blue Cheer - Dining With The Sharks
0/0
recenze/hodnocení
Blue 2003 Blue Cheer - Hello Tokyo, Bye Bye Osaka - Live In Japan 1999
hodnocení/rating Blue Cheer - Hello Tokyo, Bye Bye Osaka - Live In Japan 1999
1/1
recenze/hodnocení
Blue 2007 Blue Cheer - What Doesn't Kill You
hodnocení/rating Blue Cheer - What Doesn't Kill You
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000