Blondie

Atraktivní zpěvačka Deborah Harry (přezdívaná punková Marilyn Monroe) zpívala už v roce 1967 s newyorskou kapelou Wind in the Willows. V sedmdesátém třetím roce se sešla v kapele Stilettos s kytaristou Chrisem Steinem, se kterým založila o rok později Blondie. Chris do ní přetáhl také bubeníka Billy O´Connora a basáka Freda Smithe.

První sestava však vydržela sotva dva měsíce, tedy do října 1974. Kapelou prošli další muzikanti (včetně Ivana Krale), než se obsazení na dva roky ustálilo v podobě: Debbie Harry, Chris Stein, Clem Burke (bicí) a James Destri (klávesy) a Gery Valentine (bass). V této době to v newyorské punkovo novovlné scéně doslova vře, k životu se halasně probírají Ramones, Patti Smith, Talking Heads,... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Blondie 1976 Blondie - Blondie
hodnocení/rating Blondie - Blondie
0/3
recenze/hodnocení
Blondie 1977 Blondie - Plastic Letters
hodnocení/rating Blondie - Plastic Letters
0/2
recenze/hodnocení
Blondie 1978 Blondie - Parallel Lines
hodnocení/rating Blondie - Parallel Lines
0/3
recenze/hodnocení
Blondie 1979 Blondie - Eat To The Beat
hodnocení/rating Blondie - Eat To The Beat
0/2
recenze/hodnocení
Blondie 1980 Blondie - Autoamerican
hodnocení/rating Blondie - Autoamerican
0/0
recenze/hodnocení
Blondie 1982 Blondie - The Hunter
hodnocení/rating Blondie - The Hunter
0/0
recenze/hodnocení
Blondie 1997 Blondie - Picture this live
hodnocení/rating Blondie - Picture this live
0/0
recenze/hodnocení
Blondie 1999 Blondie - No exit
hodnocení/rating Blondie - No exit
0/0
recenze/hodnocení
Blondie 1999 Blondie - Live
hodnocení/rating Blondie - Live
0/0
recenze/hodnocení
Blondie 2003 Blondie - The curse of Blondie
hodnocení/rating Blondie - The curse of Blondie
0/0
recenze/hodnocení
Blondie 2004 Blondie - Live by request
hodnocení/rating Blondie - Live by request
0/0
recenze/hodnocení
Blondie 2006 Blondie - Live in Toronto
hodnocení/rating Blondie - Live in Toronto
0/0
recenze/hodnocení
Blondie 2010 Blondie - At the BBC
hodnocení/rating Blondie - At the BBC
0/0
recenze/hodnocení
Blondie 2011 Blondie - Panic of girls
hodnocení/rating Blondie - Panic of girls
0/0
recenze/hodnocení
Blondie 2014 Blondie - Blondie 4(0) ever
hodnocení/rating Blondie - Blondie 4(0) ever
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000