Blind Guardian

Kořeny této čtveřice z německého Krefeldu sahají již do roku 1985. Tehdejší sestava, která vydržela až do dubna 2005 vypadala takto: Hansi Kürsch (nar. 1966, zpěv, basa-do roku 1996), André Olbrich (nar. 1967, kytara), Markus Siepen (nar. 1968, kytara), Thomen Stauch (nar. 1970, bicí do roku 2005). V roce 2005 přichází do kapely na post bicích Frederik Ehmke (nar. 1978).
V začátcích byli ovlivňováni kapelami jako Helloween, Iron Maiden a Queen. Své náměty na písně čerpali ze středověkých bájí, z Tolkienových knih aj. Jejich hudba se od alba k albu stávala složitější, bombastičtější a propracovanější.
Dnes by se dali definovat jako symfonický heavymetal.

miguel7, 2010-08-11

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Blind 1988 Blind Guardian - Battalions Of Fear
hodnocení/rating Blind Guardian - Battalions Of Fear
1/1
recenze/hodnocení
Blind 1989 Blind Guardian - Follow The Blind
hodnocení/rating Blind Guardian - Follow The Blind
1/1
recenze/hodnocení
Blind 1991 Blind Guardian - Tales From The Twilight World
hodnocení/rating Blind Guardian - Tales From The Twilight World
1/2
recenze/hodnocení
Blind 1992 Blind Guardian - Somewhere Far Beyond
hodnocení/rating Blind Guardian - Somewhere Far Beyond
1/2
recenze/hodnocení
Blind 1993 Blind Guardian - Tokyo Tales
hodnocení/rating Blind Guardian - Tokyo Tales
1/1
recenze/hodnocení
Blind 1995 Blind Guardian - Imaginations From The Other Side
hodnocení/rating Blind Guardian - Imaginations From The Other Side
1/3
recenze/hodnocení
Blind 1996 Blind Guardian - The Forgotten Tales
hodnocení/rating Blind Guardian - The Forgotten Tales
1/1
recenze/hodnocení
Blind 1998 Blind Guardian - Nightfall In Middle-Earth
hodnocení/rating Blind Guardian - Nightfall In Middle-Earth
1/3
recenze/hodnocení
Blind 2002 Blind Guardian - A Night At The Opera
hodnocení/rating Blind Guardian - A Night At The Opera
1/2
recenze/hodnocení
Blind 2003 Blind Guardian - Live
hodnocení/rating Blind Guardian - Live
0/0
recenze/hodnocení
Blind 2004 Blind Guardian - DVD - Imaginations Through The Looking Glass
hodnocení/rating Blind Guardian - DVD - Imaginations Through The Looking Glass
1/1
recenze/hodnocení
Blind 2006 Blind Guardian - A Twist In The Myth
hodnocení/rating Blind Guardian - A Twist In The Myth
1/2
recenze/hodnocení
Blind 2010 Blind Guardian - At The Edge Of Time
hodnocení/rating Blind Guardian - At The Edge Of Time
2/3
recenze/hodnocení
Blind 2015 Blind Guardian - What lies Beyond the Red Mirror?
hodnocení/rating Blind Guardian - What lies Beyond the Red Mirror?
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000