Black Merda

Black Merda byla detroitská hudební skupina, založená v roce 1968 černošskými hudebníky Anthony a Charlesem Hawkinsovými (kytary), VC L. Veaseym (baskytara) a Tyronem Hitem(bicí). Mnohými je považována za první čistě černošskou rockovou kapelu na světě. Po hudební stránce byli hodně ovlivněni Jimi Hendrixem (samozřejmě), Cream a The Who. V roce 1970 debutovali eponymním albem, které vydali u legendární společnosti Chess Records. O dva roky později vychází jejich druhá deska s názvem Long Burn The Fire, která ovšem vychází pod značkou Mer-Da, nebot´ se v kapele začaly projevovat veliké nestability, které vyvrcholily jejím postupným rozpadem.
Skupina se vrací na scénu až v roce 2005 a od té doby se na ní drží.

... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Black 1970 Black Merda - Black Merda
hodnocení/rating Black Merda - Black Merda
0/0
recenze/hodnocení
Black 1972 Black Merda - (as Mer-Da) Long Burn The Fire
hodnocení/rating Black Merda - (as Mer-Da) Long Burn The Fire
0/0
recenze/hodnocení
Black 2005 Black Merda - The Folks from Mother´s Mixer
hodnocení/rating Black Merda - The Folks from Mother´s Mixer
0/0
recenze/hodnocení
Black 2006 Black Merda - The Psych Funk of Black Merda
hodnocení/rating Black Merda - The Psych Funk of Black Merda
0/0
recenze/hodnocení
Black 2006 Black Merda - Rennaisance!
hodnocení/rating Black Merda - Rennaisance!
0/0
recenze/hodnocení
Black 2009 Black Merda - Force of Nature
hodnocení/rating Black Merda - Force of Nature
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000