Björk

Björk Guðmundsdóttir (* 21. listopadu 1965 v Reykjavíku) je islandská zpěvačka a herečka. Během své kariéry vystřídala několik hudebních stylů: pop, trip hop, jazz, ambient, folk a klasickou hudbu.

Je podruhé vdaná. S prvním manželem Thorem Eldonem má syna Sindriho, s druhým manželem Matthewem Barneym má dceru Ísadóru.

První hudební krůčky

Björk svou hudební kariéru odstartovala už ve svých jedenácti, když začala chodit na hodiny klavíru na základní škole. Jeden z jejích učitelů v té době poslal nahrávku písně Love to Love do RÚV, tehdy jediné rozhlasové stanice na Islandu. Tato nahrávka byla skutečně odvysílána a Björk pak téměř okamžitě dostala nabídku od nahrávací... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Björk 1977 Björk - Björk
hodnocení/rating Björk - Björk
0/0
recenze/hodnocení
Björk 1993 Björk - Debut
hodnocení/rating Björk - Debut
1/2
recenze/hodnocení
Björk 1995 Björk - Post
hodnocení/rating Björk - Post
0/1
recenze/hodnocení
Björk 1997 Björk - Homogenic
hodnocení/rating Björk - Homogenic
0/1
recenze/hodnocení
Björk 2000 Björk - Selmasongs: Music from the Motion Picture Soundtrack Dancer in the Dark
hodnocení/rating Björk - Selmasongs: Music from the Motion Picture Soundtrack Dancer in the Dark
0/1
recenze/hodnocení
Björk 2001 Björk - Vespertine
hodnocení/rating Björk - Vespertine
1/2
recenze/hodnocení
Björk 2004 Björk - Medúlla
hodnocení/rating Björk - Medúlla
0/1
recenze/hodnocení
Björk 2005 Björk - Drawing Restraint 9 (soundtrack z filmu s rovnakým názvom)
hodnocení/rating Björk - Drawing Restraint 9 (soundtrack z filmu s rovnakým názvom)
0/0
recenze/hodnocení
Björk 2007 Björk - Volta
hodnocení/rating Björk - Volta
0/0
recenze/hodnocení
Björk 2011 Björk - Biophilia
hodnocení/rating Björk - Biophilia
0/1
recenze/hodnocení
Björk 2015 Björk - Vulnicura
hodnocení/rating Björk - Vulnicura
0/0
recenze/hodnocení
Björk 2015 Björk - Vulnicura Strings
hodnocení/rating Björk - Vulnicura Strings
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000