Big Country

Big Country je škótska rocková kapela založená v roku 1981. Ich hudba je charakteristická výraznými gitarovými vyhrávkami, škótskym naturelom a pôsobivým melodickým spevom Stuarta Adamsona. Vyšli v podstate z novej vlny, kde sa miesili punkové, experimentálne aj popové vplyvy. Zvolili si však klasickejší rockový zvuk s ráznymi a energickými gitarami, ktoré sa stali ich poznávacím znamením, no ponechali si niečo aj zo svojich alternatívnych začiatkov. Stuart Adamson bol napr. v druhej polovici 70-tých rokov členom punk-rockových Skids a svetoznámy britský DJ John Peel ho nazval "novým Jimim Hendrixom".

Big Country boli predovšetkým efektní v gitarových zvukoch, ktoré pripomínali škótske gajdy, prípadne syntetizátory.... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Big 1983 Big Country - The Crossing
hodnocení/rating Big Country - The Crossing
0/1
recenze/hodnocení
Big 1984 Big Country - Steeltown
hodnocení/rating Big Country - Steeltown
0/0
recenze/hodnocení
Big 1986 Big Country - The Seer
hodnocení/rating Big Country - The Seer
1/1
recenze/hodnocení
Big 1988 Big Country - Peace In Our Time
hodnocení/rating Big Country - Peace In Our Time
0/0
recenze/hodnocení
Big 1990 Big Country - Through A Big Country (Greatest Hits)
hodnocení/rating Big Country - Through A Big Country (Greatest Hits)
0/0
recenze/hodnocení
Big 1991 Big Country - No Place Like Home
hodnocení/rating Big Country - No Place Like Home
0/0
recenze/hodnocení
Big 1993 Big Country - The Buffalo Skinners
hodnocení/rating Big Country - The Buffalo Skinners
0/0
recenze/hodnocení
Big 1995 Big Country - Why The Long Face
hodnocení/rating Big Country - Why The Long Face
0/0
recenze/hodnocení
Big 1999 Big Country - Driving To Damascus
hodnocení/rating Big Country - Driving To Damascus
0/0
recenze/hodnocení
Big 2013 Big Country - The Journey
hodnocení/rating Big Country - The Journey
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000