Beggars Opera

Skupina pochádzala zo Škótska, jej názov je odvodený z románu spisovateľa Johna Graya z r.1728. Kapelu založil v r.1969 gitarista Rick Gardiner v Glasgowe.
V skupine hrali Martin Griffiths (spev), Rick Gardiner (gitara, spev) Allan Park (klávesy), Gordon Sellar (basa, akustická gitara a spev), Virginia Scott (melotron a spev) a Raymond Wilson (bicie a perkusie). Kapela nahrala dosť albumov, ale zostávala v tieni známejších progresívnych rockových skupín.

Debutový album "Act One" (1970) obsahuje svižný organový progrock s dôrazným zvukom gitár. Dlhšia skladba "Raymond’s Road" je poctou klasike, obsahuje Hammond spracovanie Mozartovho Tureckého pochodu, Bachovej Tokáty a fúgy d moll a Griegovej suity Peer Gynt. Druhé album "Waters of... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Beggars 1970 Beggars Opera - Act One
hodnocení/rating Beggars Opera - Act  One
3/3
recenze/hodnocení
Beggars 1971 Beggars Opera - Waters Of Change
hodnocení/rating Beggars Opera - Waters  Of  Change
2/4
recenze/hodnocení
Beggars 1972 Beggars Opera - Pathfinder
hodnocení/rating Beggars Opera - Pathfinder
1/1
recenze/hodnocení
Beggars 1973 Beggars Opera - Get Your Dog Off Me!
hodnocení/rating Beggars Opera - Get  Your  Dog  Off  Me!
1/1
recenze/hodnocení
Beggars 1974 Beggars Opera - Sagittary
hodnocení/rating Beggars Opera - Sagittary
0/0
recenze/hodnocení
Beggars 1975 Beggars Opera - Beggars Can't Be Choosers
hodnocení/rating Beggars Opera - Beggars Can't Be Choosers
0/0
recenze/hodnocení
Beggars 1980 Beggars Opera - Lifeline
hodnocení/rating Beggars Opera - Lifeline
0/0
recenze/hodnocení
Beggars 1996 Beggars Opera - The Final Curtain
hodnocení/rating Beggars Opera - The Final Curtain
0/0
recenze/hodnocení
Beggars 2007 Beggars Opera - Close to My Heart
hodnocení/rating Beggars Opera - Close to My Heart
0/0
recenze/hodnocení
Beggars 2009 Beggars Opera - Touching the Edge
hodnocení/rating Beggars Opera - Touching the Edge
0/0
recenze/hodnocení
Beggars 2010 Beggars Opera - Suddenly Ahead Ahead
hodnocení/rating Beggars Opera - Suddenly Ahead Ahead
0/0
recenze/hodnocení
Beggars 2010 Beggars Opera - All Tomorrows Thinking
hodnocení/rating Beggars Opera - All Tomorrows Thinking
0/0
recenze/hodnocení
Beggars 2010 Beggars Opera - Lose a Life
hodnocení/rating Beggars Opera - Lose a Life
0/0
recenze/hodnocení
Beggars 2011 Beggars Opera - Promise In Motion
hodnocení/rating Beggars Opera - Promise In Motion
0/0
recenze/hodnocení
Beggars 2012 Beggars Opera - Mrs. Caligari´s Lighter
hodnocení/rating Beggars Opera - Mrs. Caligari´s Lighter
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000