Battiato, Franco

Francesco Battiato je čelný taliansky hudobník, ktorý sa na počiatku svojej kariéry progresívne vrhal do toho, čo dnes nazývame aj alternatívou, či avantgardou. Napokon, ako mnohí experimentátori, zistil, že radikálne umelecké hľadačstvo je jedna vec a prachy druhá, nuž sa vrhol do vôd populárnej hudby. S ňou sa mu darilo natoľko, že je v Taliansku pojem. Okrem toho sa venoval aj maľovaniu a filmu.

Pochádza zo Sicílie (Riposto, nar. v roku 1945) a hudbe pričuchol v druhej polovici 60. rokov v Miláne. Spolupracoval so skupinou Osage Tribe a v roku 1971 vydal aj jeden z prvých progresívnych singlov talianskej scény La convenzione. Jeho záľuba v elektronickej hudbe, „world“ orientácii a minimalizme sa odzrkadlila na prvých albumoch... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Battiato, 1971 Battiato, Franco - Fetus
hodnocení/rating Battiato, Franco - Fetus
1/1
recenze/hodnocení
Battiato, 1972 Battiato, Franco - Pollution
hodnocení/rating Battiato, Franco - Pollution
2/2
recenze/hodnocení
Battiato, 1973 Battiato, Franco - Sulle sorde di Aries
hodnocení/rating Battiato, Franco - Sulle sorde di Aries
1/1
recenze/hodnocení
Battiato, 1974 Battiato, Franco - „Clic“
hodnocení/rating Battiato, Franco - „Clic“
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1975 Battiato, Franco - M.elle de gladiator
hodnocení/rating Battiato, Franco - M.elle de gladiator
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1977 Battiato, Franco - Battiato
hodnocení/rating Battiato, Franco - Battiato
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1978 Battiato, Franco - Juke box
hodnocení/rating Battiato, Franco - Juke box
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1979 Battiato, Franco - L’egitto prima delle Sabbie
hodnocení/rating Battiato, Franco - L’egitto prima delle Sabbie
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1979 Battiato, Franco - L'era del cinghiale bianco
hodnocení/rating Battiato, Franco - L'era del cinghiale bianco
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1980 Battiato, Franco - Patriots
hodnocení/rating Battiato, Franco - Patriots
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1981 Battiato, Franco - La voce del pardone
hodnocení/rating Battiato, Franco - La voce del pardone
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1982 Battiato, Franco - L'arca di Noè
hodnocení/rating Battiato, Franco - L'arca di Noè
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1983 Battiato, Franco - Orizzonti perduti
hodnocení/rating Battiato, Franco - Orizzonti perduti
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1985 Battiato, Franco - Mondi lontanissimi
hodnocení/rating Battiato, Franco - Mondi lontanissimi
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1985 Battiato, Franco - Echoes of sufi dances
hodnocení/rating Battiato, Franco - Echoes of sufi dances
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1985 Battiato, Franco - Ecos de danzas sufi
hodnocení/rating Battiato, Franco - Ecos de danzas sufi
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1987 Battiato, Franco - Nomadas
hodnocení/rating Battiato, Franco - Nomadas
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1987 Battiato, Franco - Genesi
hodnocení/rating Battiato, Franco - Genesi
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1988 Battiato, Franco - Fisiognomica
hodnocení/rating Battiato, Franco - Fisiognomica
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1989 Battiato, Franco - Giubbe Rosse
hodnocení/rating Battiato, Franco - Giubbe Rosse
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1990 Battiato, Franco - Musiche per il film Su Benvenuto Cellini
hodnocení/rating Battiato, Franco - Musiche per il film Su Benvenuto Cellini
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1991 Battiato, Franco - Como un camello en un canalón
hodnocení/rating Battiato, Franco - Como un camello en un canalón
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1991 Battiato, Franco - Come un cammello in una grondaia
hodnocení/rating Battiato, Franco - Come un cammello in una grondaia
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1992 Battiato, Franco - Gilgamesh
hodnocení/rating Battiato, Franco - Gilgamesh
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1993 Battiato, Franco - Caffé De La Paix
hodnocení/rating Battiato, Franco - Caffé De La Paix
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1994 Battiato, Franco - Messa Arcaica
hodnocení/rating Battiato, Franco - Messa Arcaica
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1995 Battiato, Franco - L'ombrello e la macchina da cucire
hodnocení/rating Battiato, Franco - L'ombrello e la macchina da cucire
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1996 Battiato, Franco - L’imboscata
hodnocení/rating Battiato, Franco - L’imboscata
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1996 Battiato, Franco - La emboscada
hodnocení/rating Battiato, Franco - La emboscada
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1998 Battiato, Franco - Gommalacca
hodnocení/rating Battiato, Franco - Gommalacca
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 1999 Battiato, Franco - Fleurs
hodnocení/rating Battiato, Franco - Fleurs
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 2000 Battiato, Franco - Campi magnetici
hodnocení/rating Battiato, Franco - Campi magnetici
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 2001 Battiato, Franco - Hierro forjado
hodnocení/rating Battiato, Franco - Hierro forjado
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 2001 Battiato, Franco - Ferro Battuto
hodnocení/rating Battiato, Franco - Ferro Battuto
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 2002 Battiato, Franco - Fleurs 3
hodnocení/rating Battiato, Franco - Fleurs 3
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 2003 Battiato, Franco - Last Summer dance
hodnocení/rating Battiato, Franco - Last Summer dance
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 2004 Battiato, Franco - Dieci stratagemmi
hodnocení/rating Battiato, Franco - Dieci stratagemmi
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 2007 Battiato, Franco - Il vuoto
hodnocení/rating Battiato, Franco - Il vuoto
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 2008 Battiato, Franco - Fleurs 2
hodnocení/rating Battiato, Franco - Fleurs 2
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 2009 Battiato, Franco - Inneres auge
hodnocení/rating Battiato, Franco - Inneres auge
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 2011 Battiato, Franco - Telesio
hodnocení/rating Battiato, Franco - Telesio
0/0
recenze/hodnocení
Battiato, 2012 Battiato, Franco - Apriti sesamo
hodnocení/rating Battiato, Franco - Apriti sesamo
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000