Bathory

Skupina ze Švédska, která se stala kultem už za dob svého působení na hudební scéně; jedna z nejvýznamnějších kapel „extrémního metalu” – „stylotvorná” přinejmenším dvojnásobně.
Možná by ale bylo vhodnější hovořit spíš o interpretovi, než o skupině, protože hlavním mozkem a většinou také jediným členem Bathory byl Tomas Forsberg, alias Quorthon (17. 2. 1966 – 3. 6. 2004).

Vznik kapely spadá do raných 80. let, kdy sotva sedmnáctiletý Tomas se svými dvěma kamarády začali hrát především převzaté věci (hlavně od oblíbenců Motörhead, Black Sabbath, street-punkových GBH apod.). Jméno se zprvu často měnilo, například i na Nosferatu (podle kultovní hororové klasiky z roku 1922), aby se jím, po... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Bathory 1984 Bathory - Bathory
hodnocení/rating Bathory - Bathory
1/2
recenze/hodnocení
Bathory 1985 Bathory - The Return....
hodnocení/rating Bathory - The Return....
1/2
recenze/hodnocení
Bathory 1987 Bathory - Under The Sign Of The Black Mark
hodnocení/rating Bathory - Under The Sign Of The Black Mark
2/5
recenze/hodnocení
Bathory 1988 Bathory - Blood Fire Death
hodnocení/rating Bathory - Blood Fire Death
2/2
recenze/hodnocení
Bathory 1990 Bathory - Hammerheart
hodnocení/rating Bathory - Hammerheart
2/3
recenze/hodnocení
Bathory 1991 Bathory - Twilight Of The Gods
hodnocení/rating Bathory - Twilight Of The Gods
2/4
recenze/hodnocení
Bathory 1991 Bathory - Jubileum Volume 1
hodnocení/rating Bathory - Jubileum Volume 1
0/0
recenze/hodnocení
Bathory 1993 Bathory - Jubileum Volume 2
hodnocení/rating Bathory - Jubileum Volume 2
0/0
recenze/hodnocení
Bathory 1994 Bathory - Requiem
hodnocení/rating Bathory - Requiem
0/0
recenze/hodnocení
Bathory 1995 Bathory - Octagon
hodnocení/rating Bathory - Octagon
0/0
recenze/hodnocení
Bathory 1996 Bathory - Blood On Ice
hodnocení/rating Bathory - Blood On Ice
1/2
recenze/hodnocení
Bathory 1998 Bathory - Jubileum Volume 3
hodnocení/rating Bathory - Jubileum Volume 3
0/0
recenze/hodnocení
Bathory 2001 Bathory - Katalog
hodnocení/rating Bathory - Katalog
0/0
recenze/hodnocení
Bathory 2001 Bathory - Destroyer Of Worlds
hodnocení/rating Bathory - Destroyer Of Worlds
0/0
recenze/hodnocení
Bathory 2002 Bathory - Nordland I
hodnocení/rating Bathory - Nordland I
0/0
recenze/hodnocení
Bathory 2003 Bathory - Nordland II
hodnocení/rating Bathory - Nordland II
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000