Barrett, Syd

Roger Keith Barrett se narodil 6. 1. 1946 v Cambridge a co se hudby týče, tak měl velmi dobré zázemí, neboť oba jeho rodiče ho k hudební aktivitám vedli. Roger přijal ve 14 letech pseudonym Syd podle místního bubeníka Sida Barretta a v 16 letech už začal komponovat vlastní skladby.

Po přemístění na uměleckou školu v jižním Londýně v roce 1964 se začal Barrett poohlížet po nějakých těch spoluhráčích a výsledkem těchto snah bylo zformování jeho první kapely – The Abdabs – v roce 1965. Jméno dlouho nevydrželo a názvy se měnily jako na běžícím páse. Konečnou zastávkou se stal až název Pink Floyd (původně The Pink Floyd Sound), který vznikl kombinací jmen bluesmanů Pinka Andersona a Floyda Councila.
Pink Floyd... (celý článek)

 

Audio ukázky

Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Barrett, 1970 Barrett, Syd - The Madcap Laughs
hodnocení/rating Barrett, Syd - The Madcap Laughs
4/6
recenze/hodnocení
Barrett, 1970 Barrett, Syd - Barrett
hodnocení/rating Barrett, Syd - Barrett
1/5
recenze/hodnocení
Barrett, 1987 Barrett, Syd - Syd Barrett: The Peel Session (EP)
hodnocení/rating Barrett, Syd - Syd Barrett: The Peel Session (EP)
0/0
recenze/hodnocení
Barrett, 1988 Barrett, Syd - Opel
hodnocení/rating Barrett, Syd - Opel
1/1
recenze/hodnocení
Barrett, 2001 Barrett, Syd - The Best of Syd Barrett : Wouldn't You Miss Me?
hodnocení/rating Barrett, Syd - The Best of Syd Barrett : Wouldn't  You Miss Me?
0/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000