Band, The

/

The Band bola kanadsko-americká skupina pôsobiaca v rokoch 1964 až 1977 a následne v obmenenej zostave aj v rokoch 1983 – 1999. Aj keď sumár rokov naprieč dekádami je pomerne slušný, najplodnejšie obdobie kapela zažívala od druhej polovice 60. rokov minulého storočia až do zhruba polovice nasledujúcej dekády. Pôvodná pätica členov v abecednom poradí: Rick Danko, Levon Helm, Garth Hudson, Richard Manuel a Robbie Roberston (kto na čo hral na záver textu).

Žánrovo sa kapela pohybovala v rôznych vodách, hrala unikátnu melanž country, blues, amerického folku a to všetko s prímesou nenásilne dynamického rock'n'rollu (a za hrsť ďalších žánrových inšpirácii - soul, R'n'B...). Pri počúvaní tvorby skupiny sa v mysli človeka točia... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Band, 1968 Band, The - Music from Big Pink
hodnocení/rating Band, The - Music from Big Pink
1/3
recenze/hodnocení
Band, 1969 Band, The - The Band
hodnocení/rating Band, The - The Band
0/1
recenze/hodnocení
Band, 1970 Band, The - Stage Fright
hodnocení/rating Band, The - Stage Fright
0/1
recenze/hodnocení
Band, 1971 Band, The - Cahoots
hodnocení/rating Band, The - Cahoots
0/2
recenze/hodnocení
Band, 1972 Band, The - Rock of Ages: The Band in Concert
hodnocení/rating Band, The - Rock of Ages: The Band in Concert
0/0
recenze/hodnocení
Band, 1973 Band, The - Moondog Matinee
hodnocení/rating Band, The - Moondog Matinee
0/0
recenze/hodnocení
Band, 1975 Band, The - Northern Lights - Southern Cross
hodnocení/rating Band, The - Northern Lights - Southern Cross
0/0
recenze/hodnocení
Band, 1977 Band, The - Islands
hodnocení/rating Band, The - Islands
0/0
recenze/hodnocení
Band, 1978 Band, The - The Last Waltz
hodnocení/rating Band, The - The Last Waltz
0/0
recenze/hodnocení
Band, 1993 Band, The - Jericho
hodnocení/rating Band, The - Jericho
0/0
recenze/hodnocení
Band, 1996 Band, The - High on the Hog
hodnocení/rating Band, The - High on the Hog
0/0
recenze/hodnocení
Band, 1998 Band, The - Jubilation
hodnocení/rating Band, The - Jubilation
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000