Badfinger

Badfinger je skvelá britská rocková kapela zo 70-tých rokov. Zároveň je príbeh tejto kapely jeden z najsmutnejších v rockovej histórii. Paul McCartney sa vždy s veľkou úctou vyjadroval o kapele Badfinger a skladbu Without You označil raz za jednu z najlepších piesní v histórii hudby. Kapela býva občas priradzovaná do štýlu power pop. Ich inšpiráciou bola samozrejme geniálna skupina The Beatles, avšak neboli ich bezduchou kópiou ale rozvíjali pesničkový štýl tejto hudby v tej najlepšej tradícii.

Počiatky Badfinger siahajú do roku 1969, kedy sa ešte volali The Iveys a vydali jediný album pod názvom Maybe Tomorrow. Titulná skladba sa stala veľkým hitom v Amerike. Už v tej dobe boli lídrami kapely Tom Evans a Pete Ham. Obaja boli... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Badfinger 1969 Badfinger - The Iveys - Maybe Tomorrow
hodnocení/rating Badfinger - The Iveys - Maybe Tomorrow
0/0
recenze/hodnocení
Badfinger 1970 Badfinger - Magic Christian Music
hodnocení/rating Badfinger - Magic Christian Music
0/0
recenze/hodnocení
Badfinger 1970 Badfinger - No Dice
hodnocení/rating Badfinger - No Dice
0/0
recenze/hodnocení
Badfinger 1971 Badfinger - Straight Up
hodnocení/rating Badfinger - Straight Up
0/0
recenze/hodnocení
Badfinger 1973 Badfinger - Ass
hodnocení/rating Badfinger - Ass
0/0
recenze/hodnocení
Badfinger 1974 Badfinger - Badfinger
hodnocení/rating Badfinger - Badfinger
0/0
recenze/hodnocení
Badfinger 1974 Badfinger - Wish You Were Here
hodnocení/rating Badfinger - Wish You Were Here
0/0
recenze/hodnocení
Badfinger 1979 Badfinger - Airwaves
hodnocení/rating Badfinger - Airwaves
0/0
recenze/hodnocení
Badfinger 1981 Badfinger - Say No More
hodnocení/rating Badfinger - Say No More
0/0
recenze/hodnocení
Badfinger 1992 Badfinger - The Very Best Of Badfinger
hodnocení/rating Badfinger - The Very Best Of Badfinger
1/1
recenze/hodnocení
Badfinger 2000 Badfinger - Head First
hodnocení/rating Badfinger - Head First
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000