Bachman-Turner Overdrive

Kanadská rocková kapela Bachman Turner Overdrive je jedným z príkladov úspešného pôsobenia na hudobnej scéne, a to nielen vďaka hitu You ain’t seen nothing yet.

Vznikla vo Winnipegu, pričom sa prirodzene vyvinula z formácie Brave Belt založenej v roku 1971 Randy Bachmanom (spev, gitara) a Chadom Allenom (gitara, spev), ktorí predtým pôsobili v Guess Who. Pridal sa aj Randyho brat Robbie Bachman (bicie) a po čase aj C. F. Turner (basa). Kapela po sebe zanechala dva albumy, pričom na druhom z roku 1972 už Allen iba hosťujúco spieval, nuž ho nahradil tretí brat Tim Bachman (gitara, spev). Komerčne sa však kapele nedarilo a razom sa ocitla na mizine. Našťastie sa jedna demonahrávka kapely dostala k manažérovi Charlie Fachovi z Mercury Records a... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Bachman-Turner 1973 Bachman-Turner Overdrive - Bachman-Turner Overdrive
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Bachman-Turner Overdrive
0/0
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 1973 Bachman-Turner Overdrive - Bachman-Turner Overdrive II
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Bachman-Turner Overdrive II
0/0
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 1974 Bachman-Turner Overdrive - Not Fragile
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Not Fragile
0/2
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 1975 Bachman-Turner Overdrive - Four Wheel Drive
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Four Wheel Drive
0/1
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 1975 Bachman-Turner Overdrive - Head On
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Head On
0/0
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 1976 Bachman-Turner Overdrive - Best of B.T.O. (So Far)
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Best of B.T.O. (So Far)
0/0
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 1977 Bachman-Turner Overdrive - Freeways
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Freeways
0/0
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 1977 Bachman-Turner Overdrive - Japan Tour: Live!
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Japan Tour: Live!
0/0
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 1978 Bachman-Turner Overdrive - Street Action [B.T.O.]
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Street Action [B.T.O.]
0/0
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 1979 Bachman-Turner Overdrive - Rock n' Roll Nights [B.T.O.]
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Rock n' Roll Nights [B.T.O.]
0/0
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 1984 Bachman-Turner Overdrive - Bachman-Turner Overdrive
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Bachman-Turner Overdrive
0/0
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 1986 Bachman-Turner Overdrive - BTO's Greatest
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - BTO's Greatest
0/0
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 1986 Bachman-Turner Overdrive - Live! Live! Live!
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Live! Live! Live!
0/0
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 1996 Bachman-Turner Overdrive - Trial by Fire: Greatest and Latest [B.T.O.]
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Trial by Fire: Greatest and Latest [B.T.O.]
0/0
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 1998 Bachman-Turner Overdrive - KBFH Presents: Bachman-Turner Overdrive
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - KBFH Presents: Bachman-Turner Overdrive
0/0
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 2005 Bachman-Turner Overdrive - Gold
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Gold
1/1
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 2010 Bachman-Turner Overdrive - Bachman & Turner [Bachman & Turner]
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Bachman & Turner [Bachman & Turner]
0/0
recenze/hodnocení
Bachman-Turner 2012 Bachman-Turner Overdrive - Bachman & Turner -
hodnocení/rating Bachman-Turner Overdrive - Bachman & Turner -
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000