Bárta, Dan

Dan Bárta je významný český spevák, textár a fotograf. Bol deväťkrát ocenení Cenou Akadémie Populárnej Hudby–Anděl ako spevák roka. Taktiež Žebřík-Report Music Awards ho ocenil pre zmenu 12-krát ako speváka roka. V roku 2006 sa umiestnil na treťom mieste v ankete Český Slávik. Jeho jedinečné improvizačné schopnosti zaujali aj také spevácke osobnosti ako napr. Bobbyho McFerrina alebo Glenna Hughesa, s ktorými vystúpil aj ako hosť na živo.

Bárta začínal v plzeňskej rockovej kapele Alice. Vydali spolu tri štúdiové albumy Yeah (1991), Ústa Hromů (1992) a Alice (1995). Kapela sa neskôr rozpadla, ale občas sporadicky koncertovali. Popri Alice sa nechal nalákať aj do krátkej epizódy v rock/metalovej skupine Die El.... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Bárta, 1999 Bárta, Dan - Dan Bárta & ...
hodnocení/rating Bárta, Dan - Dan Bárta & ...
0/0
recenze/hodnocení
Bárta, 2000 Bárta, Dan - Illustratosphere
hodnocení/rating Bárta, Dan - Illustratosphere
0/1
recenze/hodnocení
Bárta, 2003 Bárta, Dan - Entropicture
hodnocení/rating Bárta, Dan - Entropicture
0/1
recenze/hodnocení
Bárta, 2005 Bárta, Dan - Retropicture - Livě
hodnocení/rating Bárta, Dan - Retropicture - Livě
0/0
recenze/hodnocení
Bárta, 2008 Bárta, Dan - Animage
hodnocení/rating Bárta, Dan - Animage
0/0
recenze/hodnocení
Bárta, 2013 Bárta, Dan - Maratonika
hodnocení/rating Bárta, Dan - Maratonika
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000