Atomic Rooster

Kapelu Atomic Rooster, kterou můžeme s klidným srdcem zařadit spolu s jejími souputníky z Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin a Uriah Heep mezi hardrockové legendy, založili v roce 1969 hráč na klávesové nástroje Vincent Crane a bubeník Carl Palmer po rozpadu skupiny Crazy World of Arthur Brown. První eponymní studiové album vydal Atomic Rooster už v únoru následujícího roku, duo zakladatelů na albu doplňuje zpěvák a baskytarista Nick Graham.

Možná i proto, že LP Atomic Rooster obsadilo až 49. místo na britském žebříčku, opouští kapelu Palmer s Grahamem. Crane to ale nevzdává a angažuje kytaristu Johna Canna a bubeníka Paula Hammonda, se kterými se mu už na dalším albu Death Walks Behind You daří proniknout... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Atomic 1970 Atomic Rooster - Atomic Rooster
hodnocení/rating Atomic Rooster - Atomic Rooster
2/5
recenze/hodnocení
Atomic 1970 Atomic Rooster - Death Walks Behind You
hodnocení/rating Atomic Rooster - Death Walks Behind You
4/5
recenze/hodnocení
Atomic 1971 Atomic Rooster - In Hearing of Atomic Rooster
hodnocení/rating Atomic Rooster - In Hearing of Atomic Rooster
3/5
recenze/hodnocení
Atomic 1972 Atomic Rooster - Made in England
hodnocení/rating Atomic Rooster - Made in England
2/2
recenze/hodnocení
Atomic 1973 Atomic Rooster - Nice 'n' Greasy (v USA vyd. jako Atomic Rooster IV)
hodnocení/rating Atomic Rooster - Nice 'n' Greasy (v USA vyd. jako Atomic Rooster IV)
3/3
recenze/hodnocení
Atomic 1980 Atomic Rooster - Atomic Rooster
hodnocení/rating Atomic Rooster - Atomic Rooster
2/2
recenze/hodnocení
Atomic 1983 Atomic Rooster - Headline News
hodnocení/rating Atomic Rooster - Headline News
1/1
recenze/hodnocení
Atomic 2000 Atomic Rooster - Rarities
hodnocení/rating Atomic Rooster - Rarities
0/0
recenze/hodnocení
Atomic 2000 Atomic Rooster - Live & raw ‘70/’71
hodnocení/rating Atomic Rooster - Live & raw ‘70/’71
0/0
recenze/hodnocení
Atomic 2008 Atomic Rooster - VINCENT CRANE - Close Your Eyes: A Collection 1965-1986
hodnocení/rating Atomic Rooster - VINCENT CRANE - Close Your Eyes: A Collection 1965-1986
1/1
recenze/hodnocení
Atomic 2008 Atomic Rooster - Homework
hodnocení/rating Atomic Rooster - Homework
2/2
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000