Argent

Po rozpadu skupiny Zombies založil v roce 1969 její klasicky vzdělaný klávesista Rod Argent svou vlastní rockovou kapelu. Do progresívního projektu ARGENT přizval svého bratrance a zpívajícího baskytaristu Jima Rodforda, zpívajícího kytaristu a příležitostného pianistu Russe Ballarda a bubeníka Roberta Henrita.

Argent s Ballardem byli i schopnými tvůrci vlastního hudebního materiálu a jejich písně se vyznačovaly začleňováním jazzových, klasických a artrockových prvků. To dokládá hned jejich první eponymní album z roku 1969, z něhož si američtí Three Dogs Night vybrali k proslavení za oceánem píseň Lair. I další materiál na LP měl dost kvality na to, aby se dalo mluvit o výborném debutu.

Následovala... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Argent 1969 Argent - Argent
hodnocení/rating Argent - Argent
2/2
recenze/hodnocení
Argent 1971 Argent - Ring Of Hands
hodnocení/rating Argent - Ring Of Hands
1/1
recenze/hodnocení
Argent 1972 Argent - All Together Now
hodnocení/rating Argent - All Together Now
1/1
recenze/hodnocení
Argent 1973 Argent - In Deep
hodnocení/rating Argent - In Deep
2/2
recenze/hodnocení
Argent 1974 Argent - Nexus
hodnocení/rating Argent - Nexus
1/2
recenze/hodnocení
Argent 1974 Argent - Encore: Live In Concert
hodnocení/rating Argent - Encore: Live In Concert
0/1
recenze/hodnocení
Argent 1975 Argent - Circus
hodnocení/rating Argent - Circus
0/0
recenze/hodnocení
Argent 1975 Argent - Counterpoints
hodnocení/rating Argent - Counterpoints
0/0
recenze/hodnocení
Argent 1997 Argent - The Complete BBC Sessions
hodnocení/rating Argent - The Complete BBC Sessions
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000