Amon Düül

Nemecká psychedelicky nekonformná kapela Amon Düül sa vyvinula z mníchovskej radikálnej politicko-umeleckej komunity študentov niekedy okolo roku 1967. Zástancovia voľnej improvizácie napokon sformovali dve skupiny, túto a potom aj známejšiu Amon Düül II.

Názov skupiny kombinoval označenie egyptského boha slnka a (takmer naisto) vymyslené slovo pochádzajúce z akéhosi kanadského albumu. Kapelu tvorili Ulrich Leopold (basa), jeho brat Peter (bicie) a dvaja gitaristi Rainer Bauer a Chris Karrer. Postupne sa komunita rozrastala, napr. sa pridala Bauerova sestra Ella. Voľnosť v umeleckom vyjadrení predznamenala vystúpenie v roku 1968 na festivale International Essen Song Days, kde hrali obe „amondúlovské“ formácie. Zároveň sa politicky... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Amon 1969 Amon Düül - Psychedelic underground
hodnocení/rating Amon Düül - Psychedelic underground
0/0
recenze/hodnocení
Amon 1969 Amon Düül - Collapsing / Singvögel Rückwärts & Co.
hodnocení/rating Amon Düül - Collapsing / Singvögel Rückwärts & Co.
0/0
recenze/hodnocení
Amon 1971 Amon Düül - Para Dieswärts Düül
hodnocení/rating Amon Düül - Para Dieswärts Düül
1/1
recenze/hodnocení
Amon 1972 Amon Düül - Disaster / Lüüd Noma
hodnocení/rating Amon Düül - Disaster / Lüüd Noma
0/0
recenze/hodnocení
Amon 1984 Amon Düül - Experimente [bootleg]
hodnocení/rating Amon Düül - Experimente [bootleg]
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000