Allen, Daevid

Australský básník, kytarista, zpěvák a skladatel Daevid Allen (též používá pseudonym Divided Alien či Bert Camembert) se narodil 13. 1. 1938 v australském Melbourne.

V roce 1960, inspirován knihami spisovatelů Beat Generation, které objevil, když pracoval v knihkupectví, odcestoval do Paříže, kde se nastěhoval do Beat hotelu, do stejného pokoje, který před ním obývali Gingsberg a Orlovsky. V Paříži se nejdříve živil jako pouliční prodavač novin. Během tohoto období se setkává s budoucím významným představitelem minimalistické školy Terry Rileyem a později i se spisovatelem W. S. Buroughsem. Pod vlivem filozofie free-jazzového guru Sun Ra zakládá jazzové Daevid Allen Trio.

Během 60. let se stěhuje do... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Allen, 1971 Allen, Daevid - Banana Moon
hodnocení/rating Allen, Daevid - Banana Moon
1/1
recenze/hodnocení
Allen, 1976 Allen, Daevid - Good Morning!
hodnocení/rating Allen, Daevid - Good Morning!
0/0
recenze/hodnocení
Allen, 1977 Allen, Daevid - Now Is The Happiest Time Of Your Life
hodnocení/rating Allen, Daevid - Now Is The Happiest Time Of Your Life
0/0
recenze/hodnocení
Allen, 1979 Allen, Daevid - N' Existe Pas!
hodnocení/rating Allen, Daevid - N' Existe Pas!
0/0
recenze/hodnocení
Allen, 1982 Allen, Daevid - Divided Alien Playbax 80
hodnocení/rating Allen, Daevid - Divided Alien Playbax 80
0/0
recenze/hodnocení
Allen, 1992 Allen, Daevid - Who's Afraid? (with Kramer)
hodnocení/rating Allen, Daevid - Who's Afraid? (with Kramer)
0/0
recenze/hodnocení
Allen, 1993 Allen, Daevid - Twelve Selves
hodnocení/rating Allen, Daevid - Twelve Selves
0/0
recenze/hodnocení
Allen, 1995 Allen, Daevid - Dreamin' A Dream
hodnocení/rating Allen, Daevid - Dreamin' A Dream
0/0
recenze/hodnocení
Allen, 1995 Allen, Daevid - Hit Men (with Kramer)
hodnocení/rating Allen, Daevid - Hit Men (with Kramer)
0/0
recenze/hodnocení
Allen, 1998 Allen, Daevid - Eat Me Baby, I'm A Jelly Bean
hodnocení/rating Allen, Daevid - Eat Me Baby, I'm A Jelly Bean
0/1
recenze/hodnocení
Allen, 1999 Allen, Daevid - Stroking The Tail Of The Bird Parts 1 & 2
hodnocení/rating Allen, Daevid - Stroking The Tail Of The Bird Parts 1 & 2
0/0
recenze/hodnocení
Allen, 1999 Allen, Daevid - Twenty Two Meanings (with Harry Williamson)
hodnocení/rating Allen, Daevid - Twenty Two Meanings (with Harry Williamson)
0/0
recenze/hodnocení
Allen, 2005 Allen, Daevid - Australia Aquaria
hodnocení/rating Allen, Daevid - Australia Aquaria
0/0
recenze/hodnocení
Allen, 2012 Allen, Daevid - Soundbites 4 Tha ReVelation
hodnocení/rating Allen, Daevid - Soundbites 4 Tha ReVelation
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000