Alice in Chains

Alice in Chains (česky Alice v řetězech) je americká grungeová skupina.

Prosluli jako jedni z čelních představitelů hudebního stylu grunge, tedy scény, která vznikla ve městě Seattle v 80. letech a mimo něj se proslavila v 90. letech. Dalšími typickými představiteli tohoto stylu byly skupiny Nirvana, Mudhoney, Soundgarden, nebo Pearl Jam.

Alice in Chains byli od počátku poznamenáni drogovou závislostí na heroinu dvou hlavních představitelů, vokalisty Layne Staleyho a kytaristy Jerryho Cantrella. Zejména na nejslavnějším albu Dirt z roku 1992 se v textech ke svým neduhům takřka otevřeně přiznávají. Oba byli téměř výhradními autory hudby i textů. Na EP Jar Of Flies se objevily v tvorbě skupiny i jemnější,... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Alice 1990 Alice in Chains - Facelift
hodnocení/rating Alice in Chains - Facelift
1/2
recenze/hodnocení
Alice 1992 Alice in Chains - Sap (EP)
hodnocení/rating Alice in Chains - Sap (EP)
0/0
recenze/hodnocení
Alice 1992 Alice in Chains - Dirt
hodnocení/rating Alice in Chains - Dirt
1/5
recenze/hodnocení
Alice 1994 Alice in Chains - Jar of Flies (EP)
hodnocení/rating Alice in Chains - Jar of Flies (EP)
1/3
recenze/hodnocení
Alice 1995 Alice in Chains - Alice in Chains
hodnocení/rating Alice in Chains - Alice in Chains
1/3
recenze/hodnocení
Alice 1996 Alice in Chains - MTV Unplugged
hodnocení/rating Alice in Chains - MTV Unplugged
1/2
recenze/hodnocení
Alice 2009 Alice in Chains - Black Gives Way to Blue
hodnocení/rating Alice in Chains - Black Gives Way to Blue
0/2
recenze/hodnocení
Alice 2013 Alice in Chains - The Devil Put Dinosaurs Here
hodnocení/rating Alice in Chains - The Devil Put Dinosaurs Here
1/3
recenze/hodnocení
Alice 2018 Alice in Chains - Rainier Fog
hodnocení/rating Alice in Chains - Rainier Fog
2/4
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000