Alice Cooper

Původně název skupiny, tvořené zpěvákem Vincentem Damonem Furnierem, sólovým kytaristou Glenem Buxtonem, doprovodným kytaristou Michaelem Brucem, baskytaristou Dennisem Dunawayem a bubeníkem Nealem Smithem. Poté, co se Furnier v roce 1975 vydal na sólovou dráhu, vybral si výše zmíněné jméno, patřící známé čarodějnici z 16. století, jako svůj pseudonym. Údajně se sám považuje za její reinkarnaci.

Cooper během své více než čtyřicetileté kariéry vystřídal množství hudebních stylů, včetně art rocku, hard rocku, pop rocku, heavy metalu, nové vlny a industrialu. Je rovněž považován za prvního hudebníka, který zavedl do rockové hudby prvky horroru a svým exaltovaným vystupováním na jevišti změnil celý hudební... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Alice 1969 Alice Cooper - Pretties For You
hodnocení/rating Alice Cooper - Pretties For You
2/4
recenze/hodnocení
Alice 1970 Alice Cooper - Easy Action
hodnocení/rating Alice Cooper - Easy Action
1/2
recenze/hodnocení
Alice 1971 Alice Cooper - Love It to Death
hodnocení/rating Alice Cooper - Love It to Death
2/2
recenze/hodnocení
Alice 1971 Alice Cooper - Killer
hodnocení/rating Alice Cooper - Killer
2/4
recenze/hodnocení
Alice 1972 Alice Cooper - School's Out
hodnocení/rating Alice Cooper - School's Out
1/4
recenze/hodnocení
Alice 1973 Alice Cooper - Billion Dollar Babies
hodnocení/rating Alice Cooper - Billion Dollar Babies
4/9
recenze/hodnocení
Alice 1973 Alice Cooper - Muscle of Love
hodnocení/rating Alice Cooper - Muscle of Love
0/0
recenze/hodnocení
Alice 1975 Alice Cooper - Welcome to My Nightmare
hodnocení/rating Alice Cooper - Welcome to My Nightmare
3/4
recenze/hodnocení
Alice 1976 Alice Cooper - Goes to Hell
hodnocení/rating Alice Cooper - Goes to Hell
2/3
recenze/hodnocení
Alice 1977 Alice Cooper - Lace and Whiskey
hodnocení/rating Alice Cooper - Lace and Whiskey
1/1
recenze/hodnocení
Alice 1978 Alice Cooper - From the Inside
hodnocení/rating Alice Cooper - From the Inside
0/0
recenze/hodnocení
Alice 1980 Alice Cooper - Flush the Fashion
hodnocení/rating Alice Cooper - Flush the Fashion
1/1
recenze/hodnocení
Alice 1981 Alice Cooper - Special Forces
hodnocení/rating Alice Cooper - Special Forces
1/1
recenze/hodnocení
Alice 1982 Alice Cooper - Zipper Catches Skin
hodnocení/rating Alice Cooper - Zipper Catches Skin
0/0
recenze/hodnocení
Alice 1983 Alice Cooper - DaDa
hodnocení/rating Alice Cooper - DaDa
2/2
recenze/hodnocení
Alice 1986 Alice Cooper - Constrictor
hodnocení/rating Alice Cooper - Constrictor
0/0
recenze/hodnocení
Alice 1987 Alice Cooper - Raise Your Fist and Yell
hodnocení/rating Alice Cooper - Raise Your Fist and Yell
3/4
recenze/hodnocení
Alice 1989 Alice Cooper - Trash
hodnocení/rating Alice Cooper - Trash
2/4
recenze/hodnocení
Alice 1991 Alice Cooper - Hey Stoopid
hodnocení/rating Alice Cooper - Hey Stoopid
1/5
recenze/hodnocení
Alice 1994 Alice Cooper - The Last Temptation
hodnocení/rating Alice Cooper - The Last Temptation
2/3
recenze/hodnocení
Alice 1999 Alice Cooper - The Life and Crimes of Alice Cooper (4CD Box)
hodnocení/rating Alice Cooper - The Life and Crimes of Alice Cooper (4CD Box)
1/1
recenze/hodnocení
Alice 2000 Alice Cooper - Brutal Planet
hodnocení/rating Alice Cooper - Brutal Planet
1/2
recenze/hodnocení
Alice 2001 Alice Cooper - Dragontown
hodnocení/rating Alice Cooper - Dragontown
0/2
recenze/hodnocení
Alice 2003 Alice Cooper - The Eyes Of Alice Cooper
hodnocení/rating Alice Cooper - The Eyes Of Alice Cooper
0/1
recenze/hodnocení
Alice 2005 Alice Cooper - Dirty Diamonds
hodnocení/rating Alice Cooper - Dirty Diamonds
2/3
recenze/hodnocení
Alice 2008 Alice Cooper - Along Came A Spider
hodnocení/rating Alice Cooper - Along Came A Spider
0/4
recenze/hodnocení
Alice 2011 Alice Cooper - Welcome 2 My Nightmare
hodnocení/rating Alice Cooper - Welcome 2 My Nightmare
3/5
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000