Abacus

Abacus, německá progrocková kapela s anglickými texty, vznikli roku 1971 a za dobu svého účinkování vydali všehovšudy 4 LP, všechny u labelu Polydor.

Skupina, vedená multiinstrumentalistou Jürgenem Wimpelbergem (zpěv, klávesy, kytara), prorazila do světa úspěchem na festivalu "Germersheim rock festival", kde si zahrála po boku legend jako Emerson, Lake and Palmer, Santana a Pink Floyd.

Rozdílné hudební názory ohledně nového alba vedly pět let po vzniku Abacusu k jeho rozpadu, aby se roku 1980 opět sešli a tři roky nato znovu rozpadli (EMI chtěla na jejich novém albu slyšet německé texty).
Poslední reunion kapely nastal roku 1997 a Abacus uvádí na trh desku "Fire behind bars", kolekci dříve nevydaných skladeb.

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

Abacus 1971 Abacus - Abacus
hodnocení/rating Abacus - Abacus
1/2
recenze/hodnocení
Abacus 1972 Abacus - Just a Day´s Journey Away
hodnocení/rating Abacus - Just a Day´s Journey Away
0/0
recenze/hodnocení
Abacus 1972 Abacus - Everything you Need
hodnocení/rating Abacus - Everything you Need
1/1
recenze/hodnocení
Abacus 1974 Abacus - Midway
hodnocení/rating Abacus - Midway
1/1
recenze/hodnocení
Abacus 2001 Abacus - Fire Behind Bars
hodnocení/rating Abacus - Fire Behind Bars
0/0
recenze/hodnocení
Abacus 2003 Abacus - Retrospection
hodnocení/rating Abacus - Retrospection
0/0
recenze/hodnocení
Abacus 2010 Abacus - Destiny
hodnocení/rating Abacus - Destiny
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000