AC/DC

I.
U zrodu kapely AC/DC stáli bratři Youngovi - mladší Angus a starší Malcolm. Ti se s rodiči v roce 1963 přestěhovali z Glasgow ve Skotsku až do Austrálie. Usídlili se v Sydney. Malcolm začal na akustickou kytaru, kterou rychle vyměnil za elektrickou. Angus nezůstal pozadu a začal hrát taky. Později dostal svoji vlastní. V roce 1971 se Malcolm přidal ke kapele Velvet Underground (neplést se stejnojmennou skupinou Loua Reeda!). Angus v patnácti opustil školu a šel se živit rukama. Založil vlastní kapelu a stal se z něj dobrý muzikant.
V roce 1973 se Velvet Underground rozpadli, tak požádal Malcolm mladšího bratra o spolupráci. Název AC/DC vznikl buď ze značky na vysavači, nebo nápisu na transformátorech. Název sedí, protože hudba... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

AC/DC 1974 AC/DC - High Voltage (Australia)
hodnocení/rating AC/DC - High Voltage (Australia)
1/3
recenze/hodnocení
AC/DC 1975 AC/DC - T.N.T.
hodnocení/rating AC/DC - T.N.T.
0/2
recenze/hodnocení
AC/DC 1976 AC/DC - High Voltage
hodnocení/rating AC/DC - High Voltage
1/3
recenze/hodnocení
AC/DC 1976 AC/DC - Dirty Deeds Done Dirt Cheap
hodnocení/rating AC/DC - Dirty Deeds Done Dirt Cheap
1/3
recenze/hodnocení
AC/DC 1976 AC/DC - Dirty Deeds Done Dirt Cheap (Australia)
hodnocení/rating AC/DC - Dirty Deeds Done Dirt Cheap (Australia)
0/1
recenze/hodnocení
AC/DC 1977 AC/DC - Let There Be Rock
hodnocení/rating AC/DC - Let There Be Rock
5/11
recenze/hodnocení
AC/DC 1978 AC/DC - Powerage
hodnocení/rating AC/DC - Powerage
3/8
recenze/hodnocení
AC/DC 1978 AC/DC - If You Want Blood
hodnocení/rating AC/DC - If You Want Blood
1/2
recenze/hodnocení
AC/DC 1979 AC/DC - Highway To Hell
hodnocení/rating AC/DC - Highway To Hell
3/8
recenze/hodnocení
AC/DC 1980 AC/DC - Back in Black
hodnocení/rating AC/DC - Back in Black
5/13
recenze/hodnocení
AC/DC 1981 AC/DC - For Those About To Rock
hodnocení/rating AC/DC - For Those About To Rock
1/4
recenze/hodnocení
AC/DC 1983 AC/DC - Flick Of The Switch
hodnocení/rating AC/DC - Flick Of The Switch
1/4
recenze/hodnocení
AC/DC 1984 AC/DC - '74 Jailbreak
hodnocení/rating AC/DC - '74 Jailbreak
1/1
recenze/hodnocení
AC/DC 1985 AC/DC - Fly On The Wall
hodnocení/rating AC/DC - Fly On The Wall
1/4
recenze/hodnocení
AC/DC 1986 AC/DC - Who Made Who
hodnocení/rating AC/DC - Who Made Who
0/2
recenze/hodnocení
AC/DC 1988 AC/DC - Blow Up Your Video
hodnocení/rating AC/DC - Blow Up Your Video
2/5
recenze/hodnocení
AC/DC 1990 AC/DC - The Razors Edge
hodnocení/rating AC/DC - The Razors Edge
2/6
recenze/hodnocení
AC/DC 1992 AC/DC - Live
hodnocení/rating AC/DC - Live
1/1
recenze/hodnocení
AC/DC 1995 AC/DC - Ballbreaker
hodnocení/rating AC/DC - Ballbreaker
1/5
recenze/hodnocení
AC/DC 2000 AC/DC - Stiff Upper Lip
hodnocení/rating AC/DC - Stiff Upper Lip
3/5
recenze/hodnocení
AC/DC 2008 AC/DC - Black Ice
hodnocení/rating AC/DC - Black Ice
2/6
recenze/hodnocení
AC/DC 2011 AC/DC - Live At River Plate
hodnocení/rating AC/DC - Live At River Plate
0/1
recenze/hodnocení
AC/DC 2014 AC/DC - Rock Or Bust
hodnocení/rating AC/DC - Rock Or Bust
1/6
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000