10cc

U zrodu artpopového seskupení 10cc stáli v roce 1970 kytarista Graham Gouldman (ex Mockingbirds), autor mnoha hitových písní pro skupiny jako Yardbirds, Hollies, Herman's Hermits a Jeff Beck Group, další kytarista Eric Stewart a dva multiinstrumentalisté Kevin Godley a Lol Creme, vysoce oceňovaní studioví hudebníci.

Už svými prvními singly si kapela získala hudební veřejnost a začala obsazovat přední pozice britské hitparády. Hity jako Donna, Rubber Bullets a The Dean and I, které se objevily i na eponymním debutu 10cc (1973), rozhodně obohatily britský pop počátku sedmdesátých let.

Dalšími alby Sheet Music (1974) a The Original Soundtrack (1975) pokračovala kapela v nastoupeném trendu a prosadila se... (celý článek)

 
Zatím zde není žádné video, můžete ho přidat zde » přidat video

Discografie a recenze

10cc 1973 10cc - 10cc
hodnocení/rating 10cc - 10cc
2/4
recenze/hodnocení
10cc 1974 10cc - Sheet Music
hodnocení/rating 10cc - Sheet Music
1/3
recenze/hodnocení
10cc 1975 10cc - The Original Soundtrack
hodnocení/rating 10cc - The Original Soundtrack
1/2
recenze/hodnocení
10cc 1976 10cc - How Dare You
hodnocení/rating 10cc - How Dare You
1/1
recenze/hodnocení
10cc 1977 10cc - Deceptive Bends
hodnocení/rating 10cc - Deceptive Bends
1/1
recenze/hodnocení
10cc 1977 10cc - Live and Let Live
hodnocení/rating 10cc - Live and Let Live
0/0
recenze/hodnocení
10cc 1978 10cc - Bloody Tourists
hodnocení/rating 10cc - Bloody Tourists
1/2
recenze/hodnocení
10cc 1980 10cc - Look Hear
hodnocení/rating 10cc - Look Hear
0/0
recenze/hodnocení
10cc 1981 10cc - Ten Out Of 10
hodnocení/rating 10cc - Ten Out Of 10
1/1
recenze/hodnocení
10cc 1983 10cc - Windows in the Jungle
hodnocení/rating 10cc - Windows in the Jungle
0/0
recenze/hodnocení
10cc 1992 10cc - ...meanwhile
hodnocení/rating 10cc - ...meanwhile
1/1
recenze/hodnocení
10cc 1993 10cc - Alive
hodnocení/rating 10cc - Alive
0/0
recenze/hodnocení
10cc 1993 10cc - Food For Thought
hodnocení/rating 10cc - Food For Thought
0/0
recenze/hodnocení
10cc 1995 10cc - Mirror Mirror
hodnocení/rating 10cc - Mirror Mirror
1/1
recenze/hodnocení
10cc 1996 10cc - In Concert
hodnocení/rating 10cc - In Concert
0/0
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000