Čok, Vilém

Zpěvák a baskytarista Vilém Čok se narodil 7. září 1961 v Mladé Boleslavi.

V roce 1978 stál Vilém (často zvaný Vilda či Vilča) u zrodu punkového tria Zikkurat. Skupina nabyla poměrně velké popularity a stala se hvězdou Pražských jazzových dnů. Jejím velkým hitem se stala asi nejznámější punková píseň - Anarchy in the U.K. od britské skupiny Sex Pistols.
V roce 1981 odešel ze skupiny Pražský výběr (která už asi rok byla zcela přeorientovaná na novou vlnu) basista Ondřej Soukup hrát ke Karlu Gottovi, a tak se kapela začala ohlížet po nutné náhradě. Našla ji právě v Čokovi. Vůdčí postava Výběru, klávesista Michael Kocáb, to okomentoval takto: „Vilém měl sice hráčské rezervy, ale tím svým tím... (celý článek)

 

Videa



» přidat video

Discografie a recenze

Čok, 1988 Čok, Vilém - Posloucháte větrník [SP]
hodnocení/rating Čok, Vilém - Posloucháte větrník [SP]
0/0
recenze/hodnocení
Čok, 1992 Čok, Vilém - Delirium Tremens
hodnocení/rating Čok, Vilém - Delirium Tremens
0/0
recenze/hodnocení
Čok, 1993 Čok, Vilém - 12 fláků
hodnocení/rating Čok, Vilém - 12 fláků
0/0
recenze/hodnocení
Čok, 1996 Čok, Vilém - Vilém Čok
hodnocení/rating Čok, Vilém - Vilém Čok
0/0
recenze/hodnocení
Čok, 1998 Čok, Vilém - Branče s kouzemi
hodnocení/rating Čok, Vilém - Branče s kouzemi
0/0
recenze/hodnocení
Čok, 2000 Čok, Vilém - Čok´o´láda - Největší hity, (rar)hity a (s)hity
hodnocení/rating Čok, Vilém - Čok´o´láda - Největší hity, (rar)hity a (s)hity
0/0
recenze/hodnocení
Čok, 2004 Čok, Vilém - Běž pro ty šproty
hodnocení/rating Čok, Vilém - Běž pro ty šproty
0/0
recenze/hodnocení
Čok, 2008 Čok, Vilém - Černoška s obrovskejma kozama
hodnocení/rating Čok, Vilém - Černoška s obrovskejma kozama
0/0
recenze/hodnocení
Čok, 2011 Čok, Vilém - Živá voda
hodnocení/rating Čok, Vilém - Živá voda
1/1
recenze/hodnocení

Přihlášení

uživatelské jméno

heslo

Auto-login
» nový uživatel

Progboard Radio

» Pustit radio
» Progboard TV

copyright Progboard 2005 | created by www.potentus.com and Poki | hosting sponzoruje Internetplus.cz | RSS kanál RSS kanál

Pravidla pro užívání webu Progboard.com naleznete zde.

Přidej na Seznam optimalizace PageRank.cz ?esk? toplist SuperLink Add to Google

Google Pagerank - www.progboard.comGoogle Pagerank S-Rank - www.progboard.comS-Rank JyxoRank - www.progboard.comJyxoRank

Ikonky

Rock Shock Hudba 2000